باخت مشکوک کشتی گیر ایرانی در رقابت‌های قهرمانی آسیا-راهبرد معاصر

باخت مشکوک کشتی گیر ایرانی در رقابت‌های قهرمانی آسیا

رقابت‌های کشتی فرنگی ۲۰۲۰ قهرمانی آسیا، دیروز صبح در حالی در دهلی نو هندوستان آغاز شد که با ماجرای عجیب‌و‌غریبی برای تیم ملی ایران همراه بود؛ اتفاقی که باعث شد تا این تیم به حاشیه کشیده شود، شکست مشکوک بهروز هدایت، نماینده وزن ۸۷ کیلوگرم در مرحله نیمه‌نهایی بود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 February 19
کد خبر: ۳۶۳۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ تصمیم و رفتار این فرنگی‌کار در‌حال‌حاضر شائبه‌های فراوانی درباره باخت مشکوک او بر سر زبان‌ها انداخته است. شایعاتی مثل باخت عمدی و مصلحتی برای جلوگیری از اتفاقی بدتر.


رقابت‌های کشتی فرنگی ۲۰۲۰ قهرمانی آسیا، دیروز صبح در حالی در دهلی نو هندوستان آغاز شد که با ماجرای عجیب‌و‌غریبی برای تیم ملی ایران همراه بود؛ اتفاقی که باعث شد تا این تیم به حاشیه کشیده شود، شکست مشکوک بهروز هدایت، نماینده وزن ۸۷ کیلوگرم در مرحله نیمه‌نهایی بود. او در شرایطی با نتیجه ۷ بر صفر از فرنگی‌کار قرقیزستانی پیش بود که تنها در شش ثانیه مانده به پایان این مسابقه، به بهانه مصدومیت، یکباره با نشستن روی تشک، به داور اعلام کرد به دلیل احساس درد شدید از ناحیه زانوی پای راست نمی‌تواند به این مبارزه ادامه بدهد!

 

پس از این اتفاق تیم پزشکی مسابقات به روی تشک آمد تا اقدامات لازم برای تسکین درد زانوی این کشتی‌گیر را انجام دهد، اما در کمال تعجب با ممانعت بهروز هدایت مواجه شدند. او در این چند ثانیه اگر در حالت خاک هم روی زمین دراز کشیده بود، می‌توانست این مبارزه را با پیروزی پشت‌سر بگذارد، اما در اقدامی سؤال‌برانگیز تن به شکست داد. نکته در‌خور توجه اینجاست که وقتی داور وسط دست کشتی‌گیر قرقیز را به عنوان فرد پیروز بالا برد، هیچ نشانه‌ای از درد شدید یا ناراحتی در چهره هدایت احساس نمی‌شد. او حتی بعد از اتمام کشتی به‌راحتی به بیرون تشک رفت.

 

نکته تأمل‌برانگیز دیگر، برخورد داوود اخباری، مربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران با هدایت بود که کنار تشک نشسته بود و او را کوچ می‌کرد. هدایت وقتی از تشک بیرون رفت با مربی خود دست داد بدون اینکه به خاطر این باختِ به‌ظاهر تعمدی مورد سرزنش او قرار بگیرد. در جریان این اتفاقات محمد بنا، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در کنار تشک حضور نداشت. این کشتی‌گیر در حالی در یک‌قدمی رسیدن به فینال بود که با این باخت به مرحله رده‌بندی راه پیدا کرد، او، اما دقایقی بعد از کشتی‌اش در مرحله نیمه‌نهایی اعلام کرد نمی‌تواند در رده‌بندی هم کشتی بگیرد.

 

تصمیم و رفتار این فرنگی‌کار در‌حال‌حاضر شائبه‌های فراوانی درباره باخت مشکوک او بر سر زبان‌ها انداخته است. شایعاتی مثل باخت عمدی و مصلحتی برای جلوگیری از اتفاقی بدتر.

 

در گذشته بوده‌اند ورزشکارانی که به دلیل اختلاف نظر با اعضای کادر فنی و تنش‌هایی که بر سر پوشیدن لباس تیم ملی وجود داشته، در حرکتی تلافی‌جویانه در رقابت‌های بین‌المللی متحمل باخت شده‌اند. این فرضیه می‌تواند یکی از دلایلی باشد که پاسخ ابهامات شکست بهروز هدایت در دهلی‌نو را بدهد.

 

موضوع دیگر اما، ترس از مثبت‌شدن نتیجه ناگهانی آزمایش یک ورزشکار است که موجب می‌شود او یکباره چنین تصمیم غافلگیر‌کننده‌ای بگیرد؛ چرا‌که در این مواقع دیگر هیچ راه گریزی نیست و از نفرات اول تا سومی که روی سکو می‌روند تست دوپینگ گرفته می‌شود. آن موقع است که اگر ورزشکار دوپینگ کرده باشد، باز هم تستش مثبت می‌شود و آبروریزی بزرگ‌تری به بار می‌آید و مدالش پس گرفته می‌شود.

 

‌فرضیه دیگری که مطرح است این بوده که با توجه به حساسیت کسب سهمیه المپیک در قاره آسیا، مربیان تیم ملی تشخیص دادند که کسب سهمیه المپیک ارزشمندتر از مدال قهرمانی آسیا است و برای آنکه تاکتیک‌های فنی ورزشکار مربوطه برای حریفان تا مسابقات کسب سهمیه به‌نوعی رو نشود، او را از ادامه مسابقات منع کردند.

 

بهروز هدایت عنوان سومی جام تختی در سال ۲۰۱۵ و پنجمی کشتی فرنگی نظامیان جهان در سال ۲۰۱۵ را در کارنامه دارد. او در جام تختی امسال، بسیار پرفروغ و قدرتمندانه ظاهر شد و توانست با پشت‌سر‌گذاشتن بزرگانی همچون رامین طاهری، یوسف قادریان، مهدی فلاح، حسین نوری و سامان عزیزی بر سکوی نخست قرار گیرد و به عنوان یکی از پدیده‌های کشتی فرنگی خود را معرفی کند و برای نخستین مرتبه در ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی جای گیرد. این حواشی در حالی رقم خورده است که تاکنون هنوز هیچ‌یک از اعضای کادر فنی تیم ملی فرنگی و مسئولان فدراسیون کشتی واکنشی به آن نشان نداده‌اند.

منبع: فرارو

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده